Video: verslaggeving over Royal Baby hangt BBC-journalist de keel uit

23/07/13 om 10:43 - Bijgewerkt om 10:43

Na de tsunami van koninklijk nieuws in België, wordt nu ook Groot-Brittannië overspoeld met royaal 'nieuws'. Zelfs voor een journalist wordt het soms allemaal wat te veel.

Video: verslaggeving over Royal Baby hangt BBC-journalist de keel uit

Zo ploeterde BBC-journalist Simon McCoy zich een weg door de urenlange live verslaggeving over de nakende geboorte van de kleine prins in Londen. Behalve dat het kind nog steeds niet geboren was, viel er voor de rest niets te vertellen. Probeer als journalist dan maar eens de tijd vol te praten. 'We hebben geen nieuws, maar dat zal ons niet stoppen, zei McCoy op een geheel typisch Britse manier onder een blakende zon.

Even later las de man uit pure wanhoop dan maar wat tweets van kijkers voor zoals: C'mon BBC, people do have babies, stop saying the same thing over and over again. Give us the rest of the news', 'What a load of sycophantic rubbish' en 'God help us if it's a long labour.'

In Groot-Brittannië werd McCoy al uitgeroepen tot 'mediaman van de dag' omdat hij als een van de weinigen de waarheid over het hele babycircus durfde te zeggen. (TE)

Onze partners