Video: Tegenstanders TTIP verrassen Didier Reynders met musicalhit

03/07/15 om 10:48 - Bijgewerkt om 10:48

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) werd tijdens een lezing over het vrijhandelsakkoord tussen de EU en de VS op een originele manier uit zijn lood geslagen.

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) nam enkele dagen geleden deel aan een lezing over de Belgische belangen in het Vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten. (Trans-Atlantisch Vrijhandels- en Investeringsverdrag). Maar deze bijeenkomst kreeg al snel een verrassende wending. Op het moment dat de minister na een welkomstwoordje plaats wil nemen, weerklinkt van achter in de zaal een hoog gezang en wordt de muscialhit Do You Hear the People Sing uit Les Miserables ingezet.

Reynders fronst de wenkbrauwen en de aanwezigen, in mantel- en maatpak, weten duidelijk niet goed hoe te reageren. Meer en meer tegenstanders komen naar voor en delen protestbiljetten tegen TTIP uit aan de minister.

Do You Hear the People Sing, is een revolutionair lied dat in de musical wordt gezongen door studenten die de straat op trekken om de steun van het volk te krijgen. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners