Video: sportpresentator steekt indrukwekkende tirade af over homofobie

14/02/14 om 10:51 - Bijgewerkt om 11:05

De Amerikaanse sportpresentator Dale Hansen wordt op sociale media met lof overladen na een opmerkelijke tirade tegen homofobie in de American football-competitie (NFL).

Video: sportpresentator steekt indrukwekkende tirade af over homofobie

Dale Hansen © YouTube

Michael Sam

Michael Sam

Michael Sam (24), een talentvolle American footballer aan de University of Missouri, maakte deze week in de media bekend dat hij homo is. Sam maakt een grote kans om bij de NFL-draft in mei een profcontract te krijgen - en zo de eerste openlijk homoseksuele speler in de competitie te worden - maar volgens toplui binnen de NFL is hij na zijn 'coming out' in vele kleedkamers, waar een grote machocultuur heerst, niet meer welkom.

Sportpresentator Dale Hansen is het daar niet mee eens en maakte een en ander duidelijk in een indrukwekkende tirade op televisie. 'Een vrouw slaan en van de trap sleuren, in dronken toestand iemand dood rijden of betrapt worden met drugs op een hotelkamer: dat kan allemaal. Maar een andere man liefhebben, dat is erover,' zegt Hansen sarcastisch.

De tv-beelden van zijn uiteenzetting werden al tienduizenden keren bekeken op YouTube en op Twitter wordt Hansen overladen met lof.

Bekijk de beelden:

Lees meer over:

Onze partners