Video: Obama in verlegenheid door openstaande microfonen

27/03/12 om 07:00 - Bijgewerkt om 07:00

De Amerikaanse president Barack Obama krijgt af te rekenen met kritiek uit Republikeinse hoek, nadat een privégesprek over raketafweer opgenomen werd.

Video: Obama in verlegenheid door openstaande microfonen

De Amerikaanse president Barack Obama krijgt af te rekenen met kritiek uit Republikeinse hoek, nadat een privégesprek over raketafweer tussen Obama en de Russische president Dmitri Medvedev opgenomen werd door ingeschakelde microfonen na een bilaterale meeting in Zuid-Korea. (Zie video onderaan)

"Dit is mijn laatste verkiezing. Na mijn verkiezing zal ik meer flexibiliteit hebben", zo was Obama te horen op televisiecamera's. De Amerikaanse president zei Medvedev dat hij meer "ruimte" nodig heeft toen de twee het hadden over een raketafweersysteem dat een struikelblok vormt voor de relaties tussen Washington en Moskou. "Ik begrijp het. Ik zal deze informatie overmaken aan Vladimir en sta aan jouw kant", antwoordde Medvedev.

De Republikeinen hebben Obama alvast verweten toegevingen te doen aan de Russen. De Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney sprak van "alarmerende ontwikkelingen". De Republikeinen eisen een verklaring van Obama over wat hij precies bedoelde. (Belga/TE)

Onze partners