VIDEO: Dit gebeurt er wanneer Barack Obama gaat wandelen in Washington

23/05/14 om 05:52 - Bijgewerkt om 05:52

Wat Barack Obama in België niet deed, doet hij thuis soms wel: onder de mensen komen. En wanneer de Leider van de Vrije Wereld onaangekondigd in hemdsmouwen gaat wandelen, is dat wereldnieuws.

VIDEO: Dit gebeurt er wanneer Barack Obama gaat wandelen in Washington

Barack Obama op wandel in Washington: "De beer is los." © YouTube

De president van de VS moest naar een bijeenkomt op het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken, een straat of twee van het Witte Huis vandaan. Hij besloot daarvoor niet zijn gepantserde limousine te gebruiken, maar de voetenwagen. Bij het oversteken van de Ellipse, een uit de kluiten gewassen gazon tussen het Witte Huis en het Washington Monument (de bekende, 169 meter hoge obelisk) was hij weliswaar nog steeds omringd door een stuk of twintig Secret Service-agenten, maar dat belette hem niet om handjes te schudden.

In de video is te zien hoe verraste toeristen een handdruk krijgen. Kinderen krijgen officiële presidentiële M&M's toegestopt. Een jongeman bij een souvenirstandje schiet, wanneer hij onverwacht oog in oog staat met de president, in een patriottische kramp scandeert: "America, freedom, peace - woohoo!"

"Bent u echt?", vraagt een jongedame. Obama verzekert haar van wel. "Ik ben zo opgewonden!", kirt een andere vrouw, waarna ze prompt een knuffel krijgt van de Leider van de Vrije Wereld. "De beste dag van mijn leven", juicht ze.

Obama zelf heeft overigens zichtbaar pret. "Goed om eens buiten te komen", zegt hij. "De beer is los."

Lees meer over:

Onze partners