Video: Barack Obama wordt eventjes tv-presentator

09/12/14 om 08:42 - Bijgewerkt om 08:42

De Amerikaanse president Barack Obama heeft ondanks een lage populariteit en de verloren parlementsverkiezingen zijn gevoel voor humor (nog) niet verloren.

Video: Barack Obama wordt eventjes tv-presentator

Barack Obama © YouTube

Bij een live-uitzending van het politiek-satirische programma "The Colbert Report" heeft Barack Obama de spot met zichzelf gedreven. Talkshowhost Stephen Colbert is een uitgesproken liberaal, die echter in de show op Comedy Central een uiterst conservatieve tv-journalist belichaamt.

Obama verscheen te vroeg in de show en nam meteen ook de rol van Colbert over tijdens het rubriekje 'The Word', dat hij meteen wat meer presidentiële allure meegaf door het 'The Decree' te noemen. Hij zei dat hij zich nog nooit zo machtig gevoeld heeft als aan de tafel van de presentator.

Verder in de show zei Obama over Obamacare dat de Republikeinen hun doel enkel kunnen bereiken - om Obamacare te begraven - door een ziekteverzekering te weigeren. Maar eigenlijk is de kritiek gericht op één deel van de hervorming: de "Obama" in Obamacare.

Colbert had het over de positieve cijfers over de Amerikaanse banencreatie. "U heeft vele mensen tewerkgesteld - vooral als minister van Defensie", aldus de humorist, enkele dagen na de benoeming door Obama van het vierde hoofd van het Pentagon in zes jaar tijd. "Dat heeft onze cijfers wat gestuwd", gaf Obama toe.

Grote oren

In het programma had Obama het ook over zijn privéleven. Zijn vrouw en zijn twee dochters, die lachen met zijn grote oren, voorkomen dat hij zichzelf te serieus neemt, klonk het.

Het optreden van Obama in het programma markeert het begin van het afscheid van de satirische show. Colbert neemt immers vanaf begin volgend jaar de teugels van "Late Show" op CBS over van veteraan David Letterman, die met pensioen gaat. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners