"Vermijd contact met aliens!"

26/04/10 om 10:34 - Bijgewerkt om 10:34

Zo luidt de waarschuwing van de Britse professor Stephen Hawking die gelooft dat buitenaards wezens bestaan.

"Vermijd contact met aliens!"

Volgens de Britse professor Stephen Hawking is het "perfect rationeel" om te veronderstellen dat buitenaards leven bestaat. Maar hij waarschuwt dat we beter geen contact met aliens zoeken.
In een programma van Discovery Channel stelt de kosmoloog dat aliens de Aarde enkel zouden aanvallen voor onze natuurlijke bronnen. Daarna zouden ze gewoonweg doorreizen naar de volgende planeet.

Hawking vergelijkt een bezoek van de aliens met Columbus' ontdekking van Amerika. Het resultaat voor de mensheid zou even rampzalig zijn als het toen was voor de Indianen daar.

In plaats van al het mogelijke te doen om te communiceren met buitenaardse wezens, stelt de professor voor om er alles aan te doen om contact met hen te vermijden. "Kijk naar de mensheid en je weet meteen hoe intelligent leven zich kan ontwikkelen tot iets dat je absoluut niet wilt kennen", waarschuwt Hawking.

Volgens hem moeten we geen contact zoeken, maar ontdekken hoe aliens echt zijn. Hij denkt alvast dat de meeste ruimtewezens gewoonweg microben zijn.

Verscholen onder het ijs

Hawking is niet de enige die bijna zeker is van buitenaards leven. In het recente BBC-programma, 'Wonders of the Solar System, suggereert professor Brian Cox van de universiteit van Manchester dat er heel veel kans is dat we niet alleen zijn in het zonnestelsel.

Zo zouden organismen zich bijvoorbeeld kunnen verschuilen onder een ijslaag die Europa, een van de manen van Jupiter, bedekt. Volgens hem is er ook dichter bij huis steeds meer bewijs dat er leven zou kunnen bestaan, met name op Mars.

"We zullen het enkel zeker weten als de volgende generatie ruimteraketten gelanceerde wordt waarmee naar leven kan worden gezocht op de manen van Jupiter en Mars", aldus Cox.

Lees meer over:

Onze partners