Valentijnsabotage in China

14/02/14 om 12:20 - Bijgewerkt om 12:20

Als grap kocht een groep vrijgezellen in Shanghai alle oneven zitjes in de cinemazaal op, zodat koppels op de dag van de liefde niet naast elkaar kunnen zitten.

Valentijnsabotage in China

© Thinkstock

Romantische zielen in Shanghai mogen dat gezellige avondje uit wel vergeten. Een groep Chinese vrijgezellen besloot alle oneven zitjes in de filmzaal te reserveren, zodat koppels verplicht worden apart te gaan zitten.

Met een bevolkingsaantal dat de 1,3 miljard overschrijdt, heeft China het grootste aantal vrijgezellen ter wereld. Dat aantal wordt nog versterkt door de ongelijke verdeling van mannen en vrouwen in het land. Door het één-kind-beleid en de algemene voorkeur voor zonen, wordt het overschot aan mannen geschat op 34 miljoen in China. Dat zijn veel eenzame zielen op de dag van de liefde.

Gedumpt

Maar dat lieten enkele vrijgezellen in Shanghai niet aan hun hart komen. De groep singles kocht de oneven zitplaatsen op voor de vertoning van 'Beijing love story' om 19u30. De grappenmakers publiceerden een plan van de filmzaal online, waarop de vrije zitplaatsen niet gekleurd waren.

In een anoniem interview met de krant Shanghai Morning Post, zei de bedenker van de grap een computernerd te zijn die een jaar geleden een split te verwerken kreeg.

Hij had niet genoeg geld had om alle stoelen in de zaal te kopen en het online-reservatiesysteem en de kassamedewerkers aanvaardden zijn vraag niet om alle oneven zitjes te reserveren. Daarom richtte de bedenker zich tot een crowd-fundingwebsite waar hij al snel enthousiastelingen kon verzamelen.

De filmzaal besloot uiteindelijk de even genummerde zitplaatsen aan een verminderde prijs te verkopen. Een aandachtige internetgebruiker merkte nog op dat de groep negen zitjes had kunnen uitsparen, als ze voor de even genummerde plaatsen hadden gekozen.

Lees meer over:

Onze partners