Tiener verspreidde racistische boodschap in supermarkt

22/03/10 om 15:35 - Bijgewerkt om 15:35

Een 16-jarige Amerikaanse jongen verzocht vorige week alle zwarte mensen een Wal-Mart supermarkt te verlaten.

Een 16-jarige jongen zou een racistische boodschap omgeroepen hebben in een Wal-Mart supermarkt in de Amerikaanse staat New Jersey.

Vorige week verzocht hij alle zwarte mensen de winkel te verlaten. "All black people, leave the store now", klonk de boodschap van de jongen.

Op de bewakingsbeelden, die de politie kreeg van de winkelmanager, is te zien hoe drie personen rond de microfoon stonden. De verdachte loopt net na de boodschap, samen met een jonge man en een vrouw, de winkel uit.

Dankzij anonieme tips kon de politie de jonge dader vrijdag arresteren. Als hij veroordeeld wordt, riskeert de tiener een jaar cel in een jeugdgevangenis.

Volgens de Amerikaanse krant The New York Times ontdekten de onderzoekers hoe kinderen aan het opscheppen waren over de gebeurtenis op Facebook, MySpace en YouTube.

De manager van de Wal-Mart winkel verontschuldigde zich voor de omroep en zei blij te zijn dat de zaak is opgelost. Om dergelijke feiten te voorkomen, heeft de supermarktketen de intercomsystemen in alle winkels veranderd.

Lees meer over:

Onze partners