'Spiderman' hielp kinderen van Costa Concordia

20/01/12 om 11:13 - Bijgewerkt om 11:13

Toen de Costa Concordia schipbreuk leed voor het Italiaanse eiland Giglio probeerde een animator, verkleed als Spiderman, de allesoverheersende paniek te trotseren.

'Spiderman' hielp kinderen van Costa Concordia

© Reuters

Na elke tragedie weerklinken heldenverhalen en ook bij het drama van de Costa Concordia is dat niet anders. De getuigenis van Giovanni Lazzarini, de animator die in de huid van superheld kroop om een groep kinderen af te leiden, dook op via Facebook. Op het moment van de ramp trok Spiderman Lazzarini met enkele collega's en een groep van 8 kinderen richting de speelclub om daar de situatie af te wachten, aldus de Italiaanse krant Corriere della Sera.

Wanneer het alarm weerklonk op het dek, vormde de miniclub een menselijke ketting om zo de ontmoetingsplaats te bereiken waar enkele radeloze ouders hun kinderen stonden op te wachten. Ergens onderweg kwamen ze nog papa Williams en kleine Dayana tegen, allebei sindsdien vermist. "Ze waren overmeesterd door paniek. De vader was op zoek naar medicijnen dus heb hem richting ontmoetingsplaats gestuurd", vertelde de jonge monitor.

Lazzarini is verder getrokken met nog vier kleintjes en drie collega's. Na heel wat geschuifel en tegen de stroom mensen in te lopen, zijn ze aan land geraakt. "Samen met de kinderen gingen we op zoek naar hun ouders. Toen we ze uiteindelijk gevonden hadden, hebben ze ons hartelijk bedankt en zijn we onze eigen wegen gegaan." (MVB)

Lees meer over:

Onze partners