Speurders houden Limburger voor Ratko Mladic

22/09/10 om 17:11 - Bijgewerkt om 17:11

Uiteindelijk ging het om een onschuldige Truienaar die in de wagen van zijn Servische vriendin rondreed en op Mladic leek.

Speurders houden Limburger voor Ratko Mladic

© EPA

De opsporingsdiensten van het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag hebben een man in Sint-Truiden gevolgd, van wie ze dachten dat het de gezochte oorlogsmisdadiger Ratko Mladic was. Uiteindelijk ging het om een onschuldige man die in de wagen van zijn Servische vriendin rondreed en toevallig op Mladic leek.

Dat melden Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

De opsporingsdiensten kregen vorige week een tip dat Mladic in Sint-Truiden zou zitten. De zaak werd in de gaten gehouden en de gegevens van de auto waarmee de man in kwestie rondreed, nagetrokken.

Het ging om een wagen met Duitse kentekens, afgeleverd aan een Duitse onderdaan van Servische afkomst. De man bleek bovendien een uiterlijke overeenkomst te vertonen met Mladic.

Toen de man werd geïnterpelleerd, bleek echter dat hij een Truiens-Landens accent had. De auto waarmee hij rondreed, was van zijn Servische vriendin.

Ratko Mladic, de militaire bevelhebber van de Bosnische Serviërs tijdens de Joegoslavische oorlog, wordt vooral wegens zijn rol in de moord op 8.000 moslims in Srebrenica in 1995.

Lees meer over:

Onze partners