Spectaculaire vuurtornado: 'Dit is het coolste én engste ding dat ik ooit heb gezien'

08/05/14 om 16:10 - Bijgewerkt om 16:12

Een Amerikaanse vrouw werd opgeschrikt door een erg uitzonderlijk natuurfenomeen: een vuurtornado. 'Dit is het coolste en het engste ding dat ik ooit heb gezien.'

Spectaculaire vuurtornado: 'Dit is het coolste én engste ding dat ik ooit heb gezien'

Vuurtwister © Instagram

In de Amerikaanse staat Missouri was een vrouw getuige van een erg spectaculair natuurfenomeen: een vuurtwister. Ze plaatste een foto op Instagram, met de ondertiteling. "Dit is het coolste én engste ding dat ik ooit heb gezien", schrijft The Independent.

Vuurkolken (ook wel vuurduivels genoemd) ontstaan wanneer warme opstijgende lucht in aanraking komt met vuur. Terwijl een Amerikaanse boer zijn veld aan het afbranden was, ontstond het natuurfenomeen. De Amerikaanse vrouw Janae Copelin, die net op dat ogenblik voorbijreed, kon haar ogen niet geloven en stopte onmiddellijk haar wagen om een foto te nemen.

"Niet alleen het beeld zal me altijd bijblijven, ook het geluid en de warmte waren erg angstaanjagend. We wisten niet of het vuur op dezelfde plek zou blijven of in onze richting zou verplaatsten."

Het Amerikaanse weerkanaal The weather channel, controleerde de authenticiteit van de foto en bevestigde dat het inderdaad om een vuurtornado ging. Deze komen slechts uitzonderlijk voor en de vlammen kunnen oplaaien tot zo'n dertig meter hoog. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners