"Seks als kuur tegen hoge bloeddruk"

27/04/10 om 10:24 - Bijgewerkt om 10:24

De liefde bedrijven is volgens de Braziliaanse gezondheidsminister de remedie tegen chronische ziektes.

"Seks als kuur tegen hoge bloeddruk"

De Braziliaanse minister van Gezondheid, José Gomes Temporao, heeft de oplossing gevonden tegen chronische ziektes zoals een hoge bloeddruk: de liefde bedrijven.

Volgens hem moeten de inwoners van het sambaland meer bewegen. "De voetbalwedstrijd tijdens het weekend mag niet de enige fysieke activiteit zijn. We moeten meer oefeningen doen, wandelen, dansen en de liefde bedrijven", klinkt het bij de minister.

"Veel fysieke inspanningen doen, betekent op tijd en stond aan seks doen, weliswaar op een veilige manier", onderstreept Temporao nog tijdens de lancering van een campagne voor de preventie van een hoge bloeddruk.

De gezondheidsminister wil ook dat zijn inwoners beter op hun gewicht letten en hun voedingsgewoontes aanpassen. Volgens officiële cijfers heeft ongeveer 25 procent van de 190 miljoen Brazilianen last van een hoge bloeddruk.

Temporao waarschuwt dan ook dat een groot deel van de bevolking binnen 20 jaar last zal hebben van chronische ziektes, zoals een hoge bloeddruk, diabetes en een te hoge cholesterol.

Lees meer over:

Onze partners