Schlagervete tussen Antwerpen en Limburg

18/08/10 om 14:11 - Bijgewerkt om 14:11

Het Polonaise Festival in Antwerpen doet verdacht veel denken aan het Schlagerfestival dat al sinds 2006 in Hasselt plaatsvindt.

Schlagervete tussen Antwerpen en Limburg

© Belga

De Grenslandhallen/Ethias Arena, waar al sinds 2006 het succesvolle Schlagerfestival wordt georganiseerd, vindt het erg jammer dat organisator Star Events een gelijkaardig Polonaise
Festival aankondigt in het Antwerpse Sportpaleis.

Dinsdag kondigde het Houthalense evenementenbureau Star Events aan dat het op 13 november een Polonaise Festival organiseert in het Antwerpse Sportpaleis. De hele formule, inclusief de namen op de affiche, doet verdacht veel denken aan het Schlagerfestival dat al sinds 2006 in Hasselt plaatsvindt.

Strijd om de jaren 90

Pittig detail is dat beide organisatoren zopas voor de rechtbank verschenen omdat Star Events in het Sportpaleis de fuif Back to the '90's organiseerde, een kopie van de succesformule I Love the 90's - The Party in Hasselt. De rechter oordeelde dat er wel degelijk gelijkenissen waren, maar de variante toch moest mogelijk zijn.

Bij de Grenslandhallen wordt ontgoocheld gereageerd op dit nieuwe duplicaat. "We vinden het bijzonder jammer", zegt commercieel directeur Linda Manet.

"Dit is niet erg collegiaal, maar het heeft niet veel zin om juridisch te reageren. Anderzijds zijn we geflatteerd dat ons concept zo sterk wordt bevonden dat het integraal gekopieerd wordt. We blijven uitgaan van onze eigen sterkte, en dat is kwaliteit. Op 2 en 3 april 2011 verwachten we opnieuw een vol huis in Hasselt. We wensen desondanks de organisatie in Antwerpen veel succes, want we hebben er zelf baat bij dat het goed gaat in deze muziekbranche en de sector in het algemeen".

Lees meer over:

Onze partners