Schever dan Pisa

08/06/10 om 15:10 - Bijgewerkt om 15:10

Na de hoogste wolkenkrabber pronken de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) nu met een nieuw opmerkelijk gebouw, de 'scheefste toren ter wereld'.

Het gebouw met 35 verdiepingen in de hoofdstad Abu Dhabi maakt een schuine hoek van maar liefst 18 graden, terwijl de scheve toren van Pisa een hoek van 'maar' vier graden heeft. Het grote verschil is wel dat de toren in Abu Dhabi door ingenieurs speciaal ontwikkeld is om schuin te kunnen staan. Het kreeg meteen ook de titel van 'scheefste toren ooit gemaakt door mensen' in het Guinnes Book of Records.

Dat de crisis in de Verenigde Arabische Emiraten niet echt te voelen is, lijkt hiermee opnieuw bevestigd. Sheikh Sultan Bin Tahnoon al Nahyan, de eigenaar van het gebouw, meent dat de toren het uithangbord is van de toekomst van de VAE. Eind dit jaar zal het gebouw helemaal klaar zijn.

Eerder dit jaar werd in Dubai de hoogste wolkenkrabber ooit onthuld. De 'Burj Khalifa', met een hoogte van meer dan 800 meter, bevat appartementen, luxekantoren, chique hotels en parkeergarages.

Onze partners