"Schaarsgeklede vrouwen veroorzaken aardbevingen"

20/04/10 om 15:42 - Bijgewerkt om 15:42

Dat beweert een Iraanse geestelijke, Hojatoleslam Kazem Sedighi.

"Schaarsgeklede vrouwen veroorzaken aardbevingen"

© Belga

De Iraanse geestelijke, Hojatoleslam Kazem Sedighi, beweert dat losbandige vrouwen in het land verantwoordelijk zijn voor aardbevingen.

Tegenwoordig dragen Iraanse vrouwen strakkere kledij en laten ze nogal vaak hun haren uit hun hoofddoeken hangen. Die kledingsstijl druist volgens de geestelijke volledig in tegen de strikte codes van deugdzaamheid.

"Door hun uitdagende kledij is er meer overspel in de Iraanse maatschappij en dat leidt tot steeds meer aardbevingen", aldus Sedighi. Hij geeft zijn aanhangers de raad om hun levensstijl snel aan te passen aan de Islamitische gedragscodes want "pas dan zal Iran niet bedolven raken onder het puin".

"Als Teheran getroffen wordt door een aardbeving kan alleen de kracht van God ons redden. Dus stel Hem niet teleur", luidde zijn waarschuwing nog. In zijn toespraak verwees hij tenslotte nog naar de "politieke aardbeving" van vorig jaar. Toen protesteerden, meestal jonge, Iraniërs tegen de verkiezingsuitslag.

Teheran

Seismologen waarschuwen regelmatig voor aardbevingen in de hoofdstad Teheran. Meer zelfs, de stad kan snel vernield worden door een aardbeving. Daarom zijn er plannen om een nieuwe hoofdstad te bouwen dicht bij de stad Qom.

President Mahmoud Ahmadinejad heeft alvast de 12 miljoen inwoners van Teheran geadviseerd om verder te gaan wonen. In 2003 kwamen er nog meer dan 25.000 mensen om het leven toen een zware aardbeving de stad Bam trof.

Lees meer over:

Onze partners