's Werelds eerste DNA-brug siert Singapore

26/04/10 om 15:00 - Bijgewerkt om 15:00

De dubbele helixbrug in Marina Bay, in het zuiden van Singapore, wordt gezien als een hoogstandje in de architectuurwereld.

's Werelds eerste DNA-brug siert Singapore

© Reuters

In Marina Bay, in het zuiden van Singapore, staat 's werelds eerste dubbele helixbrug. 'The Helix' wordt gezien als een hoogstandje in de architectuurwereld.

De golvende structuur van de 280 meter lange brug heeft heel wat mee van een DNA-streng. Drie firma's hielpen mee aan het ontwerp van 'The Helix': de Australische firma Cox Group, het ingenieursbedrijf Arup en de in Singapore gevestigde Architects 61.

Op de dubbele helix, waarvan de bouw twee jaar in beslag nam, zijn er vijf platformen die een schitterend zicht bieden op de skyline van de stad. Tevens is de brug een soort outdoorgalerij voor de schilderijen en tekeningen van kinderen.

De brug bevindt zich naast het drijvende platform waar in juni het Marina Bay-strand zal openen. De voetgangers zullen via 'The Helix' meteen kunnen wandelen naar het vakantieoord. Bij de ingang van de brug, staat het eerste kunstpark van Singapore, het 'Young Olympic Park'. Langs de helixbrug loopt nog een andere brug, 'Bayfront Bridge', die leidt naar het casino.

In totaal weegt het ontwerp ongeveer 1.700 ton en als alle gekrulde buizen uitgerekt worden dan is de brug maar liefst 2.250 meter lang. 's Nachts zorgt de verlichting voor de nodige sfeer, afhankelijk van het soort evenement dat plaatsvindt in de stad.

Lees meer over:

Onze partners