'Republikein: 'Obama moet opstappen omdat Beyoncé playbackte''

24/01/13 om 08:06 - Bijgewerkt om 08:06

De felle Republikeinse oppositie tegen president Barack Obama wordt door satirici op de korrel genomen.

'Republikein: 'Obama moet opstappen omdat Beyoncé playbackte''

© AFP

Steeds meer Republikeinse volksvertegenwoordigers roepen Amerikaans Barack Obama op toe te geven dat popzangeres Beyoncé het nationale volkslied playbackte op zijn inauguratie. Meer nog: ze vragen dat Obama opstapt door deze 'Beyoncé-gate'. Tenminste, dat schrijft Andy Borowitz in zijn satirische blog op de website van The New Yorker.

"Door het nationale volkslied te playbacken; heeft Beyoncé een zwarte wolk afgeroepen over de tweede termijn van de president," zo zei senator Rand Paul, meldt Borowitz. "De enige manier waarop Obama die wolk kan wegkrijgen, is door meteen op te stappen. We mogen niet vergeten dat dit gebeurde onder zijn toezicht."

Rand ziet, aldus de satirucus, in de weigering van het Witte Huis om commentaar te geven op Beyoncé-gate "een aanwijzing dat de president iets te verbergen heeft. Als Beyoncé het volkslied playbackte, hoe weten we dan of president Obama zijn eed niet playbackte? Als dat zo is, dan is hij geen legale president. Voor alle zekerheid moet hij hoe dan ook aftreden."

Lees meer over:

Onze partners