Reporter zingt voor jarige Angela Merkel (video)

17/07/14 om 07:27 - Bijgewerkt om 07:27

De Duitse bondskanselier Angela Merkel viert haar 60ste verjaardag. Van de Europese regeringsleiders en staatshoofden kreeg ze op de EU-top in Brussel bloemen en champagne cadeau. Door een Duitse reporter werd ze op iets heel anders getrakteerd.

Reporter zingt voor jarige Angela Merkel (video)

Van links naar rechts: De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, luisteren naar de eerste minister van Malta, Joseph Muscat tijdens de EU-top in Brussel. © Reuters

Het bijzonderste geschenk dat de Duitse bondskanselier Angela Merkel voor haar verjaardag mocht ontvangen, kwam van een Duitse reporter op de persconferentie in Brussel. De journalist wenste Merkel een gelukkige verjaardag om vervolgens een serenade aan haar adres in te luiden. De bondskanselier bedankte de reporter met een glimlach.

De in Hamburg geboren en in de voormalige communistische Duitse Democratische Republiek (DDR) opgegroeide Merkel viert 17 juli haar 60ste verjaardag. Na de EU-top in Brussel ging ze niet met lege handen naar huis. Van de Europese regeringsleiders en staatshoofden mocht ze een boeket bloemen en champagne ontvangen.

Kort na middernacht feliciteerde Herman van Rompuy, als voorzitter van de Europese Raad, de Duitse kanselier met haar verjaardag namens de Europese leiders. Merkel zou er ook een Duits voetbaltruitje gekregen hebben, ondertekend door alle 27 andere leiders.

Donderdagavond zal Merkel haar verjaardag op het CDU-hoofdkwartier in Berlijn vieren, samen met ongeveer 1.000 gasten. (WB)

Onze partners