Replica Christusbeeld in Londen

28/01/12 om 10:12 - Bijgewerkt om 10:12

Als het van de Brazilianen afhangt, staat er binnenkort op een van de heuvels van Londen een replica van het Christusbeeld dat over Rio de Janeiro uitkijkt. Zij willen er promotie mee maken voor de Olympische Spelen die in 2016 in hun land plaatsvinden.

Replica Christusbeeld in Londen

© Reuters

Het is de Britse krant CamdenNew Journal die met het nieuws uitpakt. Dat is de krant van de wijk rond Primrose Hill, waar het standbeeld zou kunnen komen.

Het Braziliaanse ministerie van Toerisme bevestigt dat er een project bestudeerd wordt. Volgens de wijkkrant is er sprake van een replica van het befaamde beeld van Christus de Verlosser dat op 700 meter hoogte boven Rio uittorent.

Het Londense beeld zou 9 meter hoog worden, een vierde van het Rio-beeld. Voor het tijdelijke standbeeld komt Primrose Hill in beeld, een heuvel van 78 meter hoog die een mooi uitzicht biedt over de Britse hoofdstad. Het standbeeld zou betaald worden door de Braziliaanse overheid.

Het moet het ogenblik markeren waarop Brazilië de organisatie van de Olympische Spelen 2016 aanvat, na de sluiting van de Spelen deze zomer in Londen. (Belga/RDM)

Onze partners