Prins Laurent maakt uitschuiver op rode loper Monaco

03/07/11 om 12:48 - Bijgewerkt om 12:48

Een fractie van een seconde waren in Monaco alle ogen gericht op onze Belgische prins Laurent bij de aanvang van het kerkelijk huwelijk van Albert II en Charlene. Laurent viel op de rode loper.

Prins Laurent maakt uitschuiver op rode loper Monaco

© Reuters

Op de gastenlijst van prins Albert II van Monaco en zijn Charlene stonden zo'n 4.300 genodigden. Het Belgische hof was ruim vertegenwoordigd: koning Albert en koningin Paolo, prins Filip en prinses Mathilde en ook prins Laurent en prinses Claire waren aanwezig. Prins Laurent zal zich zijn "entree" op dit huwelijk vermoedelijk nog wel even herinneren. Hij kwam namelijk onzacht in aanraking met de rode loper. Een ongelukkige blooper van formaat. Een koninklijke wacht schoot onze prins onmiddellijk te hulp en hielp hem recht. Prinses Claire liet het niet aan haar hart komen. Maar de val is voor de eeuwigheid vastgelegd door de meute persfotografen.

Buitenlandse gasten

Andere Belgische genodigden waren onder meer Jacques Rogge, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité en autopiloot Jacky Ickx. Buitenlandse gasten die het huwelijk bijwoonden waren de Franse president Nicolas Sarkozy, modepaus Karl Lagerfeld, topmodel Naomi Campbell, de voormalige zwemkampioene Franziska van Almsick en Roger "ex James Bond" Moore. (INM)

Onze partners