Peumans kan zich verdedigen tegen opvliegende haantjes

21/09/10 om 17:08 - Bijgewerkt om 17:08

Hij kreeg van zijn broer, bestuurslid bij Voka, een stevige wandelstok om zich desgevallend te beschermen.

Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans heeft van zijn broer, die bij Voka werkt, een wandelstok cadeau gekregen waarmee hij zich volgens de ondernemersorganisatie onder meer kan verdedigen tegen 'opvliegende haantjes'.

Peumans (N-VA) kreeg het vorige week in Visé aan de stok met een boze militant van Action Fouronnaise, die zich afvroeg wat de parlementsvoorzitter in Wallonië te zoeken had. Daarbij vielen volgens Peumans enkele rake klappen. Hij liet zijn verwondingen vaststellen door een dokter.

Tijdens een bezoek van de Voka-Kamers van Koophandel Limburg en Antwerpen-Waasland aan het Vlaams Parlement liep Peumans zijn oudere broer Hugo tegen het lijf, die lid is van het bestuurscomité. Aan het einde van het bezoek kreeg Peumans van hem een stevige wandelstok, zo meldt Voka.

Volgens de ondernemers kan de parlementsvoorzitter zich daarmee in zijn geliefkoosd Wallonië beschermen tegen 'loslopende honden, wilde everzwijnen en opvliegende haantjes of hanen', zo luidde het al schertsend. 'De stok moet ervoor zorgen dat u uw hobby nog vele jaren kan uitoefenen', aldus de ondernemers.

Lees meer over:

Onze partners