Opnieuw knokpartij in Oekraïens parlement (video)

08/04/14 om 16:08 - Bijgewerkt om 16:11

Het was opnieuw bonje in het Oekraïens parlement: verschillende volksvertegenwoordigers gingen met elkaar op de vuist. En dat al voor de tweede keer dit jaar.

Opnieuw knokpartij in Oekraïens parlement (video)

Bonje in het Oekraïens parlement, op 8 april 2014. © YouTube

Het Oekraïens parlement was opnieuw het decor van schermutselingen, voor de tweede maal dit jaar. Het waren leden van de populistische partij Vrijheid die de leider van de communisten aanvielen, schrijft NOS. Die had Vrijheid de verantwoordelijken genoemd voor het uit elkaar vallen van het land. Toen andere communisten hem te hulp schoten, liep het uit de hand.

Staat u er vooral ook bij stil dat in het Oekraïens parlement de genaamde Vitali Klitsjkozetelt: veelvoudig wereldkampioen boksen en kickboksen en leider van de partij Oedar. Wat zoveel betekent als 'Stoot'.

Indrukwekkend, maar toch zegt iets ons dat de dame in het stemmige bordeauxrood (zie de eerste video) zelfs voor die tegenstander niet zou terugwijken.

De laatste keer dat in het Belgische parlement gevochten werd, was overigens in 1986. Toen ging wijlen Mik Babylon van de Volksunie op de vuist met Voerens woelwater José Happart (nu PS).

Lees meer over:

Onze partners