Open VLD-babe gaat niet uit de kleren voor 1.000 stemmen

20/09/12 om 19:03 - Bijgewerkt om 19:03

De Truiense Open VLD-kandidaat Milka Malfait gaat niet uit de kleren voor 1.000 stemmen. Ze zegt dat de hele heisa rond haar persoon het gevolg is van een misverstand.

Open VLD-babe gaat niet uit de kleren voor 1.000 stemmen

Eerst haalde Open-VLD-kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen Milka Malfait (22) uit Sint-Truiden de media met een verkiezingsaffiche waarop een Milka-koe stond, daarna met een foto waarop ze poseert als een kopie van de populaire poster Tennisgirl van Martin Elliot.

Playboy

En dan schreef Het Belang van Limburg dat ze uit de kleren zou gaan als ze 1.000 stemmen zou halen. Volgens de krant zou ze naakt poseren in de stijl van Playboy. De foto's zouden op posterformaat verspreid worden in alle brievenbussen in Sint-Truiden.

Een dag later zegt de kandidate dat ze enorm geschrokken is van de belangstelling voor haar persoon. 'Het was maar om te lachen. Het was niet de bedoeling dat dit de krant zou halen.'

Miss België

'Natuurlijk zou ik graag 1.000 stemmen halen,' zegt ze op enkele krantensites. 'Maar die ga ik gebruiken om mijn voorstellen uit te voeren en niet om mijn kleren uit te doen.

Mika Malfait staat op de dertiende plaats op de Open VLD-lijst in Sint-Truiden. In 2009 nam ze deel aan Miss België. Tijdens haar campagne voor die verkiezing liet ze de tennisfoto maken. (EE)

Onze partners