'Ook natuur rouwt om dood Kim Jong-il'

22/12/11 om 15:00 - Bijgewerkt om 15:00

Staatszender KCNA meldt dat na de dood van Kim Jong-il verschillende bizarre natuurfenomenen waargenomen zijn in het land. "Ook de natuur rouwt," zo luidt het.

'Ook natuur rouwt om dood Kim Jong-il'

© Reuters

Nog maar eens blijkt hoe groot de personencultus rond de Noord-Koreaanse dynastie is. Staatszender KCNA meldt dat na de dood van Kim Jong-il verschillende bizarre natuurfenomenen waargenomen zijn in het land. "Ook de natuur rouwt," zo luidt het. Kim Jong-il overleed afgelopen weekend op 69-jarige leeftijd. Na zijn dood, zo meldt KCNA, stak een sneeuwstorm op en scheurde het ijs op het vulkanische meer van Mount Paektu, 's lands heiligste berg en volgens de Noord-Koreaanse overheidspropaganda de geboorteplaats van Kim Jong-il.

"Dat gebeurde zo luid dat het hemel en aarde leek te doen beven," luidt het. Na de storm verscheen in een rots een schitterende boodschap: 'Mount Paekdu, heilige berg van revolutie. Kim Jong-il'.

Kraanvogel
Diezelfde dag vloog in Hamhung een kraanvogel drie keer rond het standbeeld van Kim Il-sung, de vader van Kim Jong-il en eerste leider van Noord-Korea, alvorens te gaan zitten op een tak.

KCNA: "De vogel bleef een tijdje zitten met gebogen hoofd en vloog dan weg in de richting van Pyongyang. Zelfs de kraanvogel leek te treuren om de dood van Kim Jong-il, geboren uit de hemel, nadat hij daarheen vloog in het holst van de koude nacht, niet in staat om hem te vergeten."

Nog volgens de staatsmedia hebben reeds meer dan vijf miljoen mensen hun eer betuigd. (BBC/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners