Ontdek hier waar elk Europees land erg slecht in is

18/11/14 om 10:13 - Bijgewerkt om 13:38

Hoewel de levensstandaard gemiddeld genomen hoog ligt in de Europese Unie, is elk land tegelijkertijd ergens heel slecht in. Ontdek de negatieve eigenschappen hier.

Ontdek hier waar elk Europees land erg slecht in is

Europa © .

België: Ergste verkeerscongestie

Volgens The Huffington Post liggen de twee ergste steden wat fileleed en verkeerscongestie betreft in België: namelijk Brussel en Antwerpen.

Bulgarije : Weinig persvrijheid

In de ganse Europese Unie is het in Bulgarije het slechtste gesteld met de persvrijheid, blijkt uit cijfers van Reporters without Borders. Op een lijst van 179 landen wereldwijd strandt Bulgarije op de 87e plaats. Het land waar de hoogste persvrijheid geldt, is Finland.

Cyprus: Laagste aantal 18-jarigen op de schoolbanken

De schooluitval bij 18-jarigen ligt het hoogst bij jongeren op het eiland Cyprus. Op de tweede plek staat, eveneens een eiland, Malta.

Denemarken: Slechts 2 Zara's

In heel Denemarken zijn er slechts twee vestigingen van de kledinggigant Zara. Dat is het laagste cijfer in heel de Unie, namelijk 2,8 miljoen Denen per Zara.

Duitsland: Laagste eigenwoningbezit

In tegenstelling tot Belgen hebben Duitsers geen baksteen in de maag. In Duitsland is het eigenwoning bezit 41 procent, de Duitsers huren dus vaker. Voor de koop van een huis is dan ook een groot aandeel eigen kapitaal nodig. In Duitsland bestaat geen hypotheekaftrek voor de rente van een huis.

West-Europa

West-Europa © .

Estland: Grootste loon-gendergap

In Estland verdienen vrouwen 27,3 procent minder dan mannen. Dit is de grootse loonkloof in Europa. Ter vergelijking, in Italië - waar toch een sterke machocultuur heerst - bedraagt dat verschil slechts 5,8 procent.

Finland: Meeste depressies

Net zoals in de andere Scandinavische landen, lopen een heleboel dingen erg goed in Finland, maar het terugdringen van depressies hoort daar niet bij. Finland huisvest relatief het hoogste aantal depressieven in Europa.

Frankrijk: Slechtste kennis van de Engelse taal

Dit is ongetwijfeld geen verrassing: in heel Europa beheersen de Fransen het minst goed de Engelse taal.

Griekenland: Hoogste buitenlandse schuld

Op het einde van 2013 bedroeg de buitenlandse schuld in Griekenland 130,3 procent van het Bruto Nationaal product.

Groot-Brittannië: Hoogste cocaïnegebruik

Niet alleen cocaïne wordt meer gebruikt in Groot-Brittannië dan in elk ander Europees land, ook extasy en LSD zijn er razend populair.

Hongarije: Hoogste btw

Hongarije heeft de hoogste belasting op toegevoegde waarde, met een standaardcijfer van 27 procent.

Ierland: Meeste slachtoffers mucoviscidose

Met 1 geval op 1.800 geboortes heeft Ierland het hoogste aantal patiënten met taaislijmvliesziekte of mucoviscidose. De ziekte is aangeboren en erfelijk.

Italië: Hoogste belastingfraude

Volgens schattingen loopt de Italiaanse overheid jaarlijks zo'n 191,5 miljard euro mis door belastingfraude.

Kroatië: Weinig deelnemers Erasmuprogramma

Het Europese studentenuitwisselingsprogramma Erasmus is het minst populair in het nieuwste lid van de Unie, namelijk Kroatië.

Litouwen: Hoogste aantal zelfdodingen

In deze Baltische Staat beroven het hoogst aantal inwoners zich van het leven.

Oost-Europa

Oost-Europa © .

Luxemburg: Spendeert het minste aan onderwijs

Luxemburg spendeert slechts 3,15 procent van zijn budget aan openbaar onderwijs. Het laagste cijfer in Europa.

Malta: Moeilijkste land om zaak te starten

Volgens de Wereldbank is Malta het moeilijkste land in Europa om een zaak op te starten. Zelfs in China of op de Westelijke Jordaanoever is het eenvoudiger om een eigen business te beginnen.

Oostenrijk: Hoogste aantal jonge rokers

In Oostenrijk is het nog steeds ontzettend hip onder jongeren om te roken. Elke dag inhaleren 29,4 procent van de Oostenrijkse jongeren tussen de 15 en 24 jaar nicotine.

Polen: Laagste aantal dokters per inwoner

Wie ziek is in Polen, loopt het risico een lange wachttijd bij de dokter te moeten ondergaan. Het land telt namelijk het minste aantal dokters per inwoner in Europa.

Portugal: Laagste geboortecijfer

De bevolking in Portugal slinkt. Niet alleen kent het land het laagste geboortecijfer van de EU, daarnaast loopt ook de immigratie terug en verhuizen hoogopgeleide jongeren steeds vaker naar het buitenland.

Roemenië: Minste cinema's per inwoner

Per één miljoen Roemenen telt het land 3,8 cinema's. Tsjechië daarentegen heeft het grootste aantal cinema's per inwoner, namelijk 49,2 bioscopen.

Slovakije: Laagste opkomst bij verkiezingen

In Slovakije trekt slechts een erg klein deel van de bevolking naar de stembus, bij de laatste Europese verkiezingen kwam slechts 13 procent opdagen. Bij ons was de opkomst - dankzij de opkomstplicht - met 89,64 procent het hoogst.

Spanje: Hoogste aantal studie drop-outs

In Spanje ligt het aantal studenten dat zijn studie niet afmaakt het hoogst. Onder meer motivatie speelt hierbij een rol, maar ook het hoge kostenplaatje. Sinds de crisis kunnen studenten (en hun ouders) steeds vaker het inschrijvingsgeld niet meer betalen.

Tsjechië: Moderne slavernij

In Tsjechië werken nieuwkomers (waaronder veel Oekraïners) in de bouwsector dikwijls in erbarmelijke omstandigheden tegen een hongerloon. Daarom scoort dit land het hoogst wat betreft moderne slavernij. Volgens cijfers van Walk Free Foundation gaat het om meer dan 38.000 personen.

Zweden: Laagste aantal ziekenhuisbedden per inwoner

Of Zweden minder snel ziek zijn dan andere Europeanen is nog niet bewezen, wat wel vaststaat is dat het land relatief het kleinste aantal ziekenhuisbedden telt.

Bron: The Huffington Post

Lees meer over:

Onze partners