Octopus Paul voorspelt wereldtitel voor Spanje

09/07/10 om 12:26 - Bijgewerkt om 12:26

Paul de octopus heeft gesproken: Spanje wordt zondag wereldkampioen voetbal ten koste van Nederland, en Duitsland wint het duel om de derde plaats tegen Uruguay.

Paul, de intussen wereldberoemde octopus van Sea Life in Oberhausen, deed zijn voorspelling vrijdagmiddag in zijn aquarium. Het gebeuren werd door sommige televisiezenders zelfs live uitgezonden.

Sensatie

De octopus is tijdens het WK voetbal uitgegroeid tot een sensatie. Zijn verzorgers stimuleren het dier om een voorspelling te doen door mosselen in twee glazen bekers te plaatsen. Op elke beker plakt de vlag van een land. De mossel die het eerst door Paul wordt gekozen, wordt beschouwd als zijn pronostiek.

Tot nog toe heeft Paul alle uitslagen van Duitsland op het WK juist voorspeld, waaronder de zeges tegen Engeland en Argentinië en de nederlagen tegen Servië en Spanje.

Spanje

Vrijdag voorspelde de 'orakeloctopus' een zege voor Spanje tegen Nederland in de finale van zondag. Duitsland zal volgens Paul de kleine finale winnen tegen Uruguay.

Als Paul de octopus ook deze twee wedstrijden juist voorspelt, dan zal hij geen enkele fout gemaakt hebben. De WK-finale is wel de eerste wedstrijd zonder Duitsland die hij voorspelt.

Octopus Paul voorspelt Spanje - Nederland:

Uruguay - Duitsland:

Lees meer over:

Onze partners