Obama's lijfwachten naar huis gestuurd wegens wangedrag

14/04/12 om 11:39 - Bijgewerkt om 11:39

Verschillende lijfwachten van de Amerikaanse president Barack Obama zijn wegens mogelijk wangedrag in Colombia naar de Verenigde Staten teruggestuurd.

Obama's lijfwachten naar huis gestuurd wegens wangedrag

© Reuters

Volgens The Washington Post zijn een ongenoemd aantal veiligheidsagenten door anderen vervangen.

Prostituees

De baas van de belangenbehartiging van de Amerikaanse federale politie (Federal Law Enforcement Officers Association), Jon Adler, zei volgens de krant dat de beschuldigingen gericht zijn tegen minstens een agent, die contact zou gehad hebben met prostituees in Cartagena de Indias. De hele eenheid, waartoe de beschuldigde behoort, werd naar huis gestuurd.

De zegsman van de geheime dienst, Edwin Donovan, verklaarde dat de dienst de beschuldigingen zeer ernstig neemt. Hij benadrukte dat de veiligheid van de Amerikaanse president door het incident nooit in het gedrang kwam. Het voorval had zich voor de komst van Obama afgespeeld.

Getrouwd De krant schreef dat ze op de affaire attent werd gemaakt door een vroegere reporter van The Washington Post. Die heeft ook een boek over de presidentiële bewakers geschreven.

Contacten met prostituees zijn ongepast voor leden van de geheime dienst, zelfs wanneer in Colombia enige speling werd toegestaan, luidde het voorts. Enkele agenten zijn getrouwd, citeerde de krant de vroegere werknemer nog. (Belga/TE)

Onze partners