Nog drie miljoen dollar nodig om 'Hollywood' te redden

25/03/10 om 10:19 - Bijgewerkt om 10:19

De monumentale Hollywood-letters worden bedreigd door een vastgoedproject.

De monumentale Hollywood-letters in de Amerikaanse stad Los Angeles worden bedreigd door een vastgoedproject. De vereniging 'Trust for public Land' heeft nog drie miljoen dollar te kort om 'Hollywood' te redden.

De 14 meter hoge witte letters zijn eigendom van de stad Los Angeles maar de omliggende terreinen behoren tot een vastgoedbureau dat er luxewoningen wil neerplanten. Dat bureau wil de 55 hectare grond waarop de letters staan, verkopen aan Trust voor 12,5 miljoen dollar.

De deal moet rond zijn voor 14 april. De vereniging heeft dus nog drie weken om het totale bedrag te verzamelen. Momenteel staat de teller op 9,5 miljoen dollar. Daarvan komt 5,5 miljoen dollar van private schenkers zoals regisseur Steven Spielberg en acteur Tom Hanks.

"Heel wat mensen hebben contact met ons opgenomen. We zijn niet ver van ons doel verwijderd", aldus een woordvoerder van Trust.

Reclame

De ironie wil dat de inscriptie 'Hollywood' voortkomt uit reclame voor de grondontwikkeling van de omliggende terreinen. Toen hadden de letters dezelfde naam als die van het immobiliënprogramma 'Hollywoodland'.

In 1949 tekende de Handelskamer van Hollywood een contract met de stad Los Angeles om de letters te restaureren. De afspraak was dat de laatste vier letters zouden sneuvelen.

De monumentale letters staan sinds 1923 op een heuvel in het noorden van Los Angeles en kijken ener op de historische cinemawijk in de stad.

Lees meer over:

Onze partners