Nieuwe wolkenkrabber in Londen smelt auto’s

© ImageGlobe
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

Het lijkt er sterk op dat een nieuwe wolkenkrabber in het centrum van Londen het zonlicht zo hard reflecteert dat het delen van geparkeerde auto’s op straat kan doen smelten.

Een man die zijn Jaguar in een straat in de buurt had geparkeerd, kon zijn ogen niet geloven toen hij twee uur later terugkeerde. Verschillende onderdelen van zijn wagen, waaronder een zijspiegel en het Jaguarlogo, waren gesmolten. Dat meldt de Britse nieuwzender BBC.

Het bedrijf dat de wolkenkrabber bouwt, is blijkbaar op de hoogte van de problemen, want tussen de voorruit van de Jaguar stak een briefje waarop stond: ‘Uw wagen is beschadigd, bel ons aub.’ De firma heeft zich verontschuldigd en betaalt de herstellingskosten.

De bovenste verdiepingen van het gebouw, dat volgend jaar af moet zijn, zijn breder om de indruk te geven dat het uitbarst in de Londense skyline. De ongewone vorm lijkt er echter voor te zorgen dat de gevel het zonlicht extreem hard reflecteert op de straten.

Als voorzorgsmaatregel heeft het stadsbestuur van Londen tijdelijk drie parkeergebieden in de omgeving van de wolkenkrabber gesloten, tot een oplossing voor het probleem gevonden is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content