Nieuwe vliegtuigzeteltjes nóg krapper

15/09/10 om 16:37 - Bijgewerkt om 16:37

Een nieuw 'zadelzitje' geeft goedkope vliegtuigmaatschappijen de gelegenheid om nog meer passagiers in het vliegtuig te proppen.

Nieuwe vliegtuigzeteltjes nóg krapper

Een Italiaans bedrijf heeft een nieuw vliegtuigstoeltje ontworpen dat binnenkort op een conferentie in Californië zal worden voorgesteld.

Uw comfort is klaarblijkelijk het laatste waar de ontwerpers oog voor hadden, want het stoeltje met de naam 'SkyRider' biedt amper 58 cm beenruimte. Dat is 18 cm minder dat de gemiddelde stoelruimte van 76 cm.

Maar passagiers hoeven zich volgens de makers geen zorgen te maken. De stoeltjes, die lijken op een zadel, zitten zeer comfortabel. Al zijn ze wel enkel geschikt voor vluchten die tot drie uur duren.

"Cowboys zitten na acht uur op hun paard nog steeds comfortabel in hun zadel", aldus de Italiaanse onderneming.

Verschillende vliegtuigmaatschappijen zouden al interesse getoond hebben in de SkyRider.

Lage prijzen

Een belangrijk voordeel van de stoeltjes is dat de luchtvaartmaatschappijen het aantal zitjes in Economy kunnen verhogen waardoor ze mogelijk in staat zijn om hun ticketprijzen nog meer te verlagen.

De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair liet eerder al verstaan dat ze passagiers wil laten rechtstaan voor slechts 5 pond per ticket als ze daarvoor de toestemming krijgt van de Ierse luchtvaartautoriteiten.

De Europese luchtvaartautoriteiten zien het idee omwille van veiligheidsredenen alvast niet zitten.

Lees meer over:

Onze partners