Negen maanden oude baby verdacht van poging tot moord

04/04/14 om 16:37 - Bijgewerkt om 16:37

Een negen maanden oude baby is in Pakistan voor de rechter verschenen op verdenking van moord.

Negen maanden oude baby verdacht van poging tot moord

© Thinkstock

Een Pakistaanse politieofficier is geschorst omdat hij een negen maanden oude baby verdacht van poging tot moord en de (zeer) jonge man sommeerde om zich voor de rechtbank te verantwoorden.

Baby Mohammad Musa werd begin februari samen met andere leden van zijn gezin opgepakt omdat zij in een buitenwijk van Lahore stenen hadden gegooid naar afgevaardigden van een gasbedrijf die in de buurt personen aan het opsporen waren die oneigenlijk gebruik van de gasmeters maakten.

In zijn rapport omschreef politiechef Kashif Muhammad het Pakistaase intifada-gedrag als "poging tot moord". Donderdag moest een dertigtal verdachten, onder wie de baby, zich voor de rechter presenteren. In plaats van zijn onschuld uit te schreeuwen, hield de kleine man het bij een potje huilen op de schouder van opa.

Na de voorleiding kreeg Mohammad van grootva een welverdiende, stevige slok van de melkfles. De politieofficier werd dus geschorst en de baby vrijgesproken.

In Pakistan kan een kind pas vanaf zeven jaar strafrechtelijk iets aangesmeerd worden. Vorig jaar werd die leeftijd opgetrokken tot twaalf jaar, behalve voor gevallen van terrorisme. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners