Nederlandse Spoorwegen moedigt geflirt op trein aan

10/02/14 om 12:25 - Bijgewerkt om 13:25

De Nederlandse Spoorwegen (NS) wil dat er meer geflirt wordt op de trein. Daarom heeft ze een flirtcoach ingehuurd. Ester Populier leert treinreizigers de kneepjes van het 'flirtvak'.

Nederlandse Spoorwegen moedigt geflirt op trein aan

Geflirt op de trein © Thinckstock

Uit een onderzoek van de Nederlandse Spoorwegen (NS) in het kader van Valentijn, blijkt dat een kwart van de reizigers wel eens oogcontact zoekt met een medepassagier. Meer dan 1 op 4 flirt zelfs. Maar veel succes hebben deze blikuitwisselingen niet. Slechts drie procent van de reizigers had ooit een romance met een medereiziger.

"Toch is de trein de ideale plek om je 'flirt skills' te oefenen", zegt flirtcoach Esther Populier op de Nederlandse omroep NOS. "Er is voldoende oefenmateriaal." Populier benadrukt wel dat de slaagkans klein is. "Het perron nadert snel, en dan kan je flirt plots uitstappen."

Geen te hoge verwachtingen

"Heb daarom niet te hoge verwachtingen. Geniet van je flirt, zonder meer", klinkt het.

Om de daad bij het woord te voegen, geeft Populier twee dagen voor Valentijn enkele flirtlessen op de trein tussen Amsterdam en Maastricht. De speciale 'Social coupé, wordt die dag in het leven geroepen als tegenhanger van de 'stilcoupé'. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners