Mirakel op 3rd Avenue: Vrouw bevalt op straat in New York

26/02/14 om 00:00 - Bijgewerkt om 02:35

Een New-Yorkse vrouw is voor haar deur bevallen. Ze had nog geprobeerd om in het ziekenhuis te geraken, maar de baby had blijkbaar geen zin om op een taxi te wachten.

Mirakel op 3rd Avenue: Vrouw bevalt op straat in New York

New York. © Getty Images/iStockphoto

De 39-jarige Polly McCourt, die al twee kindjes heeft, had net haar appartement in de wijk Upper East Side verlaten - de conciërge van het gebouw probeerde nog een taxi tegen te houden - toen ze besefte dat er niet genoeg tijd meer was om het ziekenhuis te bereiken. Niet veel later was de geboorte van haar dochter een feit.

Verschillende voorbijgangers hielpen de moeder tot de aankomst van de hulpdienten en de politie en boden hun sjaals aan om de baby in te wikkelen. TV-zender Fox 5 news noteerde uit de mond van een getuige dat hij het hoofd van de baby had gezien, terwijl iemand anders het - voorspelbaar - over "een mirakel op Third Avenue" had.

Moeder en dochter (ze heet Ila) werden nadien naar het ziekenhuis van Lenox Hill gebracht. Beiden stellen het prima, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis. Woensdag mogen ze alweer naar huis terugkeren. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners