'Manhattan Monster' is waarschijnlijk wasbeer

29/07/12 om 10:22 - Bijgewerkt om 10:22

New York is al enkele dagen in de ban van een mysterieus dier dat deze week opdook aan de over van de East River onder de Brooklyn Bridge.

'Manhattan Monster' is waarschijnlijk wasbeer

Het was een vrouw die aan het wandelen was onder de Brooklyn Bridge in Manhattan, die het karkas van het mysterieuze 'monster' het eerst opmerkte.

Rat of varken?

"Ik was echt geschokt toen ik het beest zag", aldus Denise Ginley, die ook enkele foto's nam van het karkas. "Ik dacht eerst dat het om een enorm grote rat ging."

Een woordvoerder van het New York Parks Department benadrukte echter dat het gaat om een geroosterd varken. "Het was een overschot van een barbecue. We gooiden de resten weg."

Vijfvingerige poten

Een varken is erg onwaarschijnlijk, gezien de vijfvingerige poten van het beest. Die lijken in niets op de hoeven van een varken, maar hebben meer weg van menselijke handen en voeten.

Het verminkte karkas is ook helemaal kaal en opgezwollen, wat erop kan wijzen dat het beest al een tijdje in het water moet hebben gelegen alvorens het aanspoelde op het strand.

Wasbeer meest waarschijnlijk

Volgens zoöloog Sam Zeveloff van de Weber State University in Utah gaat het meer dan waarschijnlijk om een wasbeer. "Het gebit dat zichtbaar is, lijkt het meest op dat van een wasbeer, net als de poten," zei hij aan businessinsider.com.

Ook het zogenaamde 'Montauk Monster', een soortgelijk opgeblazen beest dat aanspoelde op een strand in Montauk in 2008, werd uiteindelijk geïdentificeerd als een wasbeer. (Belga/KVDA)

Onze partners