Man met selfiestick filmt moment waarop hij bestolen wordt (video)

09/07/15 om 19:36 - Bijgewerkt om 19:54

De selfiestick heeft zijn lovers en zijn haters. Maar voor een muzikant uit Ecuador kan het gadget nog van groot nut zijn. De man blijkt - onbedoeld - te hebben gefilmd hoe hij bestolen werd in een massa en hoopt nu op de hulp van het internet om de dief te vinden.

Man met selfiestick filmt moment waarop hij bestolen wordt (video)

© Diego Mino/YouTube

Diego Mino, de drummer van een lokale band, was met zijn selfiestick aan het filmen op een bijeenkomst voor het bezoek van paus Franciscus in het Parque Bicentenario van de hoofdstad Quito, toen hij het slachtoffer werd van een zakkenroller.

De dief dacht wellicht dat hij in de massa ongemerkt zijn slag kon slaan, maar de camera van Mino filmde alles - vanaf het moment dat de dief hem in de gaten krijgt en volgt tot hij met zijn hand in de zak van de muzikant gaat en diens gsm jat.

De beelden zijn in twee dagen tijd bijna 150.000 keer bekeken, maar het is niet bekend of de dief al gevonden is. De zakkenroller - met zwarte vest - komt in het filmpje voor het eerst in beeld op 0:14 en duikt regelmatig weer op. Hij slaat toe op 1:47. (KVDA)

Onze partners