Londens 'augurkgebouw' wordt gigantische pinguïn

13/07/12 om 15:17 - Bijgewerkt om 15:17

Om de aandacht te vestigen op de Londense dierentuin, en vooral op het 'Pinguïnstrand', wil de ZSL London Zoo werk maken van een nieuw design voor het bekende Swiss Re-gebouw.

Londens 'augurkgebouw' wordt gigantische pinguïn

© EPA

Op de computersimulatie is te zien wat de ZSL London Zoo van plan is met het bekende "augurkgebouw" dat de Londense skyline domineert. Een gigantische pinguïn zou de hele zomer boven Londen moeten uittorenen.

'Pinguïn is interessanter dan augurk'

"We willen dat niemand onze pinguïns mist deze zomer", zegt de directrice van de zoo, Emma Edwards op de website. "In ieder geval zal niemand naast deze gigantische pinguïn kunnen kijken."

Ze hoopt op die manier meer Londenaars én toeristen naar de zoo en de pinguïnhoek te lokken. "Het is een gewaagd project, maar geef toe: een pinguïn is veel interessanter dan een augurk!", aldus Edwards.

Hopen op groen licht

Of de stunt van de dierentuin ook echt uitgevoerd wordt, is nog maar de vraag. Toch is de zoo van plan om binnenkort toestemming te vragen aan de stad Londen en de Swiss Reinsurance Co Ltd, de eigenaar van het gebouw, in de hoop groen licht te krijgen. De steun van het publiek heeft de zoo alvast wel. (GM)

Wie niet kan wachten om de Londense pinguïns te zien, kan eens een kijkje nemen op de livestream van de zoo.

Wie ze liever onderwater ziet, kan op deze livestream terecht.

Voor meer algemene informatie:

ZSL London Zoo Regent's Park

London

http://www.zsl.org/zsl-london-zoo/

Lees meer over:

Onze partners