Lijstje: 20 lijstjes op Knack.be

06/01/14 om 09:59 - Bijgewerkt om 10:48

Hautekiet op Radio1 ging op zoek naar waarom u zo graag lijstjes leest. Daarom nog eens: de top 100 van de absurdste GAS-boetes en 19 andere veel gelezen lijstjes.

Lijstje: 20 lijstjes op Knack.be

© Philippe Baert

1. De top 100 van de absurdste GAS-boetes: een klucht zonder weerga

Tal van burgemeesters hebben laten weten dat ze van plan zijn om in de toekomst belachelijke en absurde GAS-boetes te vermijden in hun gemeente. Hier alvast de top 100 van de absurdste GAS-boetes om hen daarbij een handje te helpen.

2. 10 redenen om tegen de GAS-boetes te stemmen

In de Kamer van volksvertegenwoordigers werd in 2013 de verstrenging van de wet op de GAS-boetes goedgekeurd. GAS-boetes kunnen vanaf dan maximum 350 euro kosten en ook kinderen van 14 kunnen een GAS-boete krijgen. Knack.be geeft 10 redenen om tegen de GAS-boetes te stemmen.

3. De 60 beste tv-series aller tijden

Naar aanleiding van de 60e verjaardag van televisie in Vlaanderen publiceert Knack Focus de ultieme Tv Top 60. Dit zijn de beste tv-series uit de afgelopen decennia volgens hoofdredacteur Stefaan Werbrouck.

4. 10 redenen om te stoppen met drinken van light dranken

Om gewichtstoename te voorkomen, drinken vooral vrouwen massaal light frisdranken. Maar light drankjes zijn alles behalve goed voor het lichaam.

5. 10 opmerkelijke feiten over Noord-Korea

De meest geïsoleerde staat van de planeet heeft opnieuw het Westen uitgedaagd door een nieuwe kerntest uit te voeren. Tien opmerkelijke feiten over Noord-Korea.

6. De 25 machtigste economen ter wereld: deze mensen beslissen over uwgeld

Trends.be deed onder kenners een rondvraag naar de machtigste economen van deze tijd, hetzij door hun functie hetzij door hun invloed. Deze mensen beslissen over uw geld.

7. De 10 werven voor Elio Di Rupo

In de aanloop van de verkiezingen maakt Trends.be in de nieuwe reeks 'De 10 werven van Di Rupo', de balans op van het titanenwerk dat de regering de volgende maanden nog moet verrichten.

8. 10 alarmbellen voor het klimaat

De mens is verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde. De klimaatverandering is zo drastisch dat ze gevaarlijk wordt. 10 alarmbellen voor de opwarming van de aarde in het IPCC-rapport van het klimaatpanel van de VN.

9. 10 opmerkelijke feiten die u nog niet wist over vrouwen en seks

Wat weten we eigenlijk over vrouwen en seks?

10. 9 manieren om uw digitale sporen uit te wissen

'Privacy is niet meer van nu, maar het is wel belangrijk', stelde Edward Snowden in zijn alternatieve kersttoespraak. Wie al zijn digitale sporen wil uitwissen, kan dat via deze 9 stappen.

11. 5 tips om je slag te slaan tijdens de solden

Confetti en trompetgeschal, want de soldenperiode is aangebroken. Wie de voorbije weken braafjes gewacht heeft om te gaan shoppen, kan zich vanaf vandaag volledig laten gaan. Maar een gewaarschuwd vrouw is er twee waard, dus hier volgen enkele essentiële tips.

12. 5 sportmythes ontkracht

Meer sporten: het is ongetwijfeld het populairste goede voornemen voor 2014. Vooraleer u vol enthousiasme begint te sporten, leest u best even volgende sportmythes.

13. De 10 reistrends voor 2014

Ieder jaar komen er weer nieuwe manieren van reizen boven borrelen. Ook in 2014.

14. 6 verraderlijke oorzaken van een stinkende adem

Niet enkel scampi's in looksaus of koffie veroorzaken een slecht ruikende adem. 6 verassende oorzaken op een rijtje.

15. 10 redenen waarom Facebook zal leeglopen in 2014

De Facebook-zeepbel staat op barsten, stelt tech-journalist Mike Elgan. Hij lijst op waarom Facebook vanaf 2014 gebruikers zal verliezen.

16. De 10 waardevolste Rode Duivels

België is uitgegroeid tot een sterk kwaliteitslabel in het voetbal. Spelers als Eden Hazard, Vincent Kompany en Marouane Fellaini behoren tot de sterkhouders van hun Europese topclubs en zijn zeer gegeerd op de transfermarkt. Bekijk hier de top 10 van de waardevolste Rode Duivels volgens transfermarkt.co.uk (dé referentie op gebied van marktwaarde van spelers en clubs) en hun geschatte marktwaarde op 1 oktober 2013.

17. De 7 grootste dieetfouten

Wie wil afvallen, moet zich aan behoorlijk wat regels houden. Vaak is het moeilijk om tussen de bomen het bos nog te zien. We geven u daarom een handzaam lijstje mee met 7 veelgemaakte dieetfouten.

18. 20 plaatsen die u nooit zult bezoeken

Van een eiland vol met slangen tot een bergtop in Tibet die zo heilig is dat niemand hem mag beklimmen: 20 plaatsen waar maar enkele uitverkorenen mogen komen.

19. 10 tips om uw geheugen te verbeteren

Met deze tien eenvoudige handelingen kunt u uw geheugen in geen tijd verbeteren.

20. 20 onvergetelijke quotes over de liefde

'Ik wil met jou doen wat de lente doet met kerselaren,' en 19 andere onvergetelijke quotes over de liefde.

Onze partners