Lijfwachten van president Obama huurden prostituees in

© Reuters

Elf leden van de Amerikaanse Secret Service zijn geschorst omwille van hun mogelijke betrokkenheid bij een prostitutieschandaal in het Colombiaanse Cartagena.

President Barack Obama woont daar momenteel de top van Amerikaanse landen bij. De agenten werden vervangen en terug naar de VS gestuurd.

“De betrokken personeelsleden werden voor verhoor overgebracht naar het hoofdkwartier van de Secret Service in Washington”, zegt Paul Morrissey, adjunct-topman van de Sercret Service in een mededeling. De elf zijn ook geschorst. Volgens Jay Carney, woordvoerder van het Witte Huis, zijn ook vijf Amerikaanse militairen betrokken.

Morrissey benadrukt dat het wangedrag donderdag plaatsvond, dus voor het vertrek van president Obama naar Colombia. Geen van de betrokken agenten was bovendien toegewezen aan de directe bescherming van de president. Meer details over de feiten gaf hij niet.

De krant The Washington Post bracht het nieuws zaterdag aan de oppervlakte. De baas van de belangenbehartiging van de Amerikaanse federale politie (Federal Law Enforcement Officers Association), Jon Adler, zei volgens de krant dat de beschuldigingen gericht zijn tegen minstens een agent, die contact zou gehad hebben met prostituees in Cartagena.

Volgens CNN worden de agenten ervan verdacht verschillende prostituees ontvangen te hebben in het “Caribe” hotel. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content