Kung Fu-beer is attractie op YouTube

28/05/10 om 16:33 - Bijgewerkt om 16:33

Een filmpje van een Aziatische beer die Kung-Fu-bewegingen uitvoert, is op YouTube al 800.000 keer bekeken.

De beelden laten zien hoe de zwarte beer, genaamd Claude, in ware Kung-Fu-stijl met een stok rond zijn hoofd zwaait. Op een bepaald moment gooit het dier zelfs de stok tijdens een van zijn draaibewegingen de lucht in waarna hij hem weer netjes opvangt.

Het filmpje zou zijn opgenomen door een Canadees in de Asa Zoo in het Japanse Hiroshima. De zoo kan echter niet bevestigen of het om authentieke beelden gaat.

Verveling

Volgens professor en dierengedragexpert Marc Bekoff van de universiteit van Colorado zijn de beelden authentiek. "Het is een geweldig voorbeeld van voorwerpcontrole bij dieren. Dit gaat veel verder dan het normale gebruik van complexe objecten, maar aan de andere kant kan je ook zeeleeuwen aanleren om met een bal op hun neus te balanceren", zegt hij. "Dit is eerder het resultaat van extreme training. Het zou me verbazen als de beer dit spontaan aan zichzelf zou hebben geleerd", aldus Bekoff in de Daily Telegraph.

Professor Bekoff voegt er nog aan toe dat dergelijke Kung Fu-bewegingen niet natuurlijk zijn en dat de beer zich waarschijnlijk in een situatie van extreme verveling bevond.

Onze partners