‘Kraamkost’ is Woord van het Jaar

© iStock

‘Kraamkost’, een maaltijd als cadeau voor een pasbevallen moeder en haar gezin, is door Van Dale uitgeroepen tot Woord van het Jaar in Vlaanderen.

Het woord “kraamkost” is door woordenboekuitgever van Dale uitgeroepen tot Woord van het Jaar in Vlaanderen. Op de tweede plaats staat “sjoemelsoftware”, dat in Nederland de eerste plaats wegkaapte.

Van 24 november tot en met 14 december kon er gestemd worden op de tien genomineerde woorden. Er werden meer dan 40.000 stemmen uitgebracht, aldus Van Dale op zijn website.

Kraamkost haalde nipt de eerste plaats, met 28 procent van de stemmen. Het gaat om ‘een maaltijd als cadeau voor een pasbevallen moeder en haar gezin’, aldus Van Dale.

Sjoemelsoftware -dat massaal gebruikt werd om het schandaal bij Volkswagen rond de CO2-uitstoot te benoemen- haalde 27 procent van de stemmen. Kibbelkabinet, volgens Van Dale een regering waarvan de coalitiepartners ruziemaken, kon 12 procent van de stemmers overtuigen.

De vorige winnaars in Vlaanderen waren flitsmarathon (2014), selfie (2013), frietchinees (2012), stoeproken (2011), tentsletje (2010), ontvrienden (2009), swaffelen (2008) en bokitoproof (2007).

In Nederland is sjoemelsoftware Woord van het Jaar 2015, met 45 procent van de stemmen. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content