Koppel trouwt op barricades in Kiev met boodschap voor regering (video)

26/01/14 om 10:23 - Bijgewerkt om 12:16

Opvallende beelden uit de Oekraïense hoofdstad Kiev. Terwijl het conflict tussen de betogende oppositie en de regering er steeds meer uit de hand loopt, is een koppel in het huwelijksbootje getreden op de barricades van de antiregeringsbetogers op het centrale Onafhankelijkheidsplein.

Koppel trouwt op barricades in Kiev met boodschap voor regering (video)

© BBC World News

Op die manier willen de twee hun steun aan de strijd van de oppositie kenbaar maken. 'We houden van elkaar en we houden van ons land,' zei de bruidegom aan een reporter van BBC World News. 'We willen dat de regering opstapt. Geen dieven in onze regering, maar een vrij land.'

Crisis

Betogers bezetten al enkele weken delen van Kiev uit protest tegen de beslissing van de regering van president Viktor Janoekovitsj om een in de stijgers staand verdrag met de Europese Unie op te blazen. De crisis liep de voorbije week verder uit de hand na de dood van twee activisten.

In een verzoeningspoging heeft Janoekovitsj oppositieleiders Arseni Jatsenioek en Vitali Klitsjko een regeringspost aangeboden, zonder succes echter. De oppositie eist niets minder dan het aftreden van Janoekovitsj en onmiddellijke verkiezingen. Normaal vinden die pas volgend jaar plaats.

De betogers zetten hun protest onverminderd voort. Ze hebben een congrescentrum in de buurt van het Europaplein stevig in handen, zo meldt de partij van de gevangen gezette oud-premier Joelia Timosjenko.

Lees meer over:

Onze partners