Knack op de brandstapel

02/06/10 om 12:32 - Bijgewerkt om 12:32

Maandag 7 juni wil aftredend Kamerlid Alexandra Colen (Vlaams belang) een openbare krantenverbranding organiseren in Antwerpen. Ze wil daarmee protesteren tegen de "oneerlijke Vlaamse media".

Knack op de brandstapel

© Reuters

De Vlaamse media zouden de mensen dom houden en de Vlaamse moraliteit, identiteit en soevereiniteit mee helpen ondermijnen. "De media zijn de grote promotoren van de alles-kan-alles-mag-mentaliteit. De media liegen en manipuleren het nieuws. Wij hebben er genoeg van! De media bestaan dankzij het belastinggeld van de burgers. Bijgevolg eisen we wij dat ze degelijke informatie brengen en geen staatspropaganda", klinkt het zwaar bij Colen.

En het blijft niet enkel bij de verbranding van kranten, maar ook van tijdschriften. Net zoals Humo, zal ook Knack tot de brandstapel veroordeeld worden. Samen met de Gazet van Antwerpen, De Morgen, De Standaard, Het Nieuwsblad, zijn ze volgens Colen "fundamenteel oneerlijk, links betweterig en brengen ze staatspropaganda in plaats van degelijke informatie".

Dat de VRT het als staatszender ook moet ontgelden, lijkt na de vorige woorden vanzelfsprekend. "Ik verbrand kranten en zeker geen mensen", klinkt het verder nog enigszins geruststellend bij de politica.

Mocht de verbranding door de politie verboden worden, zal de Vlaams Belangster het houden bij een 'verscheuring van de kranten'.

Onze partners