Journalisten CNN en Russia Today ruziën over vliegtuigramp Oekraïne (video)

25/07/14 om 11:39 - Bijgewerkt om 11:39

Een interview tussen een CNN-journalist en een nieuwsanker van Russia Today, over de rol van Rusland bij het vliegtuigongeluk in Oekraïne, mondde uit in een heftige discussie. 'Ben je een vertegenwoordiger van Rusland of een journalist?'

Een interview tussen een CNN-journalist en een nieuwsanker van Russia Today over de rol van Rusland bij de crash van vlucht MH17 in Oekraïne mondde door verschillende meningsverschillen uit in hitsig debat.

CNN-journalist Chris Cuomo opende het 11 minuten-durende gesprek met de vraag 'waarom de Russische president Vladimir Poetin de wantoestanden op de plaats van het ongeluk niet veroordeeld.' Deze vraag escaleerde snel in een heen-en-weer geroep tussen de mannen.

"Peter, rustig aan, adem in. Er is al iets heel ernstigs gebeurd, er is geen reden om dat nog gecompliceerder te maken", aldus Cuomo tegen Peter Lavelle van de Poetingezinde Russia Today. Waarop hij antwoordde: "Stel me dan een intelligente vraag."

Naarmate het gesprek vordert, nemen de verwijten toe. Lavelle insinueert dat Rusland al meer heeft gedaan om de ware toedracht van het ongeluk te achterhalen dan de VS. Waarop Cuomo hem van zijn kant beschuldigt "meer een vertegenwoordiger van Rusland te zijn, dan een journalist." (AVE)

Onze partners