Jaguar niet vaker gestolen (Jaguar)

26/03/10 om 14:05 - Bijgewerkt om 14:05

Het luxemerk eist van de rechter excuses voor alle Jaguar-eigenaars.

Jaguar Belux heeft in een open brief gereageerd op de uitspraken van rechter Geneviève Denisty van de burgerlijke rechtbank in Charleroi. Zij oordeelde dat wie met een Jaguar rijdt, vraagt om overvallen te worden.

Denisty oordeelde dat "men niet verbaasd moet zijn thuis overvallen te worden indien men met een Jaguar rondrijdt en in een mooi huis woont". Jaguar betreurt dat de rechter het merk en al haar klanten onterecht en nodeloos negatief geciteerd heeft.

Volgens Jaguar is haar uitspraak volledig uit de lucht gegrepen. Het luxemerk zou graag de studies en/of rapporten inkijken waarop de rechter zich heeft gebaseerd bij haar uitspraak. De autobouwer onderstreept dat een Jaguar niet vaker gestolen wordt en dat de auto's minder vaak het onderwerp zijn van een car-jacking.

"Mogelijk realiseert u niet welke de impact van uw uitspraken is op de trots en fierheid van onze klanten. Daarom lijken excuses aan het adres van onze klantengroep niet misplaatst", luidt het bij Jaguar.

Uitnodiging testrit

Opvallend is dat Jaguar de rechter uitnodigt voor de officiële opening van een nieuwe concessiehouder van het merk in Charleroi. Zo wil de autobouwer bewijzen dat het sterk gelooft in de regio en wilt tegemoet komen aan de interesse en de wensen van de mensen die belangstelling tonen voor het merk.

"In de hoop dat u uw uitspraken in de toekomst beter nuanceert, nodigen wij u graag uit op de officiële opening van de nieuwe concessiehouder in april. Misschien zou een testrit wel een leuke afsluiter zijn", besluit Jaguar.

Lees meer over:

Onze partners