Italianen kopen massaal T-shirts met 'Ga terug aan boord, verdomme!'

19/01/12 om 13:53 - Bijgewerkt om 13:53

Het Italiaanse volk is woest op de kapitein van het gezonken cruiseschip Costa Concordia. En dat laten ze duidelijk zien in hun kledingkeuze.

Italianen kopen massaal T-shirts met 'Ga terug aan boord, verdomme!'

© Reuters

De Italianen kopen massaal T-shirts met het opschrift 'Vada a bordo, cazzo' of 'Ga terug aan boord, verdomme!' om zo hun ongenoegen te laten blijken met Francesco Schettino, de kapitein van de Costa Concordia die schipbreuk leed voor de kust van het Italiaanse eiland Giglio.

Symbool
Het ziedende bevel dat door havenkapitein Gregorio De Falco door de telefoon werd geschreeuwd naar de kapitein is het symbool geworden van de hele scheepsramp. De kapitein weigerde ondanks de herhaaldelijke aanmaningen van De Falco na het ongeval terug aan boord van zijn schip te gaan om de massa-evacuatie te leiden.

Het zinnetje heeft ondertussen een eigen leven gekregen op Facebook, Twitter en andere sociale netwerksites.

Held van Italië
Terwijl de kapitein verguisd wordt, is Gregorio De Falco uitgeroepen tot de held van Italië en de stem van de rede. De Falco vroeg de kapitein herhaaldelijk waarom hij in hemelsnaam in een reddingsboot was gesprongen vooraleer de 4.200 mensen aan boord waren geëvacueerd.

Bij de ramp met de Costa Concordia zijn 11 mensen om het leven gekomen. 22 personen zijn nog steeds vermist. Naar verluidt zou Schettino te dicht bij het eiland zijn gekomen om een vriend te groeten. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners