Is dit het ware gezicht van Jezus?

01/04/10 om 15:47 - Bijgewerkt om 15:47

Digitale artiesten zijn er in geslaagd een driedimensionale afbeelding van het gezicht van Jezus te vormen.

Is dit het ware gezicht van Jezus?

© History Channel

Christenen over de hele wereld herdenken met Pasen de verrijzenis van Jezus. Als kers op de taart toont The History Channel het ware gezicht van de zoon van God.

In een twee uur durende documentaire 'The Real Face of Jesus' van de televisiezender History konden kijkers zien hoe een team van digitale artiesten onderzoek verrichtte in de Lijkwade van Turijn. Hier zou Jezus, gewikkeld in een linnen doek, begraven zijn geweest.

Op basis van de bloedafdrukken op het doek, die de contouren van het gezicht en het lichaam weergeven, kon het team via computertechnieken een driedimensionale afbeelding van zijn gelaat vormen.

"We hebben heel wat informatie over het gezicht op het doek gevonden. Ik denk dat onze afbeelding verdomd hard lijkt op hoe de man er in het echt uitzag", zei Ray Downing die het project leidde.

Het gezicht in 3-D ziet er wel helemaal anders uit dan de contouren van het gezicht op het doek. Volgens Downing komt dit omdat het beeld helemaal werd vervormd van 2-D naar 3-D.

Het onderzoek kwam er op vraag van History Channel zelf. Die daagde Downing van Studio Macbeth uit om het ware gezicht van Jezus te reconstrueren.

In 2009 slaagden Downing en co er al in om het gezicht van Abraham Lincoln in beeld te brengen op basis van foto's en digitale animatie.

Lees meer over:

Onze partners