Iraanse overheid wil strengere regels voor mannenkapsels

08/07/10 om 16:09 - Bijgewerkt om 16:09

De overheid heeft een stijlgids voor mannenkapsels opgesteld.

Iraanse overheid wil strengere regels voor mannenkapsels

© Reuters

Om te vermijden dat Iraanse kappers en hun klanten zich te veel laten verleiden door 'decadente' westerse haartooien heeft het ministerie van Cultuur een stijlgids voor mannenkapsels opgesteld die aan de Iraanse cultuur en islamitische wetten beantwoordt.

De overheid stelde verschillende mogelijke haardrachten samen op basis van de vorm van de nek, het type baard en de lengte van de kin van de man. De kapsels zijn een mix van lokale tradities en de nieuwste modetrends, al doen de meeste kapsels denken aan de Elvis-haartooien uit de jaren zestig.

De nieuwe haarstijlen werden voorgesteld tijdens het 'Festival der Sluier en Ingetogenheid' en tonen een verscheidenheid aan snits voor zowel krullend als sluik haar.

Opvallend is ook dat de Iraanse baard niet langer alomtegenwoordig is. Er wordt al langer geijverd om de Ahmadinejad-look te veralgemenen in Iran. Sinds Mahmoud Ahmadinejad in 2005 voor het eerst aan de macht kwam, zijn de regels voor uiterlijke verschijning opvallend strenger geworden.

Lees meer over:

Onze partners