In beeld: Ook Marge Simpson en Sneeuwwitje slachtoffer van partnergeweld

06/07/14 om 16:18 - Bijgewerkt om 16:24

Door gekende vrouwelijke cartoon- en sprookjesfiguren te bewerken zodat ze er uitzien alsof ze mishandeld zijn, wil de Italiaanse kunstenaar Alexsandro Palombo aandacht vragen voor het wijdverspreide fenomeen van partnergeweld.

'No Violence Against Women' is een project opgericht door de Italiaanse kunstenaar Alexandro Palombo. Hij bewerkte prenten van gekende vrouwelijke sprookjes- en cartoonfiguren, zodat ze bloedend en toegetakeld naast hun man staan. Hiermee wil hij aandacht vragen voor partnergeweld.

"Houshoudelijk geweld is een wijdverspreid fenomeen. Het komt veel vaker voor dan gedacht, zelfs bij op het het eerste gezicht gelukkige koppels", vertelt Palombo aan The Huffington Post.

Het is niet de eerste keer dat Palomobo cartoonfiguren gebruikt om zijn boodschap kracht bij te zetten. Nadat hij twee jaar geleden zelf zijn benen verloor, maakt hij een reeks: 'Vind je ons nog steeds leuk?' Waarin onder meer Sneewwitje, Marge Simpson en Assepoester in een rolstoel of met prothese te zien waren.

Vanaf de leeftijd van 15 jaar is 24 procent van de Belgische vrouwen slachtoffer van partnergeweld, blijk uit Europese cijfers. Volgens het Instituut voor de Gelijkheid van Mannen en Vrouwen dient bovendien slechts een minderheid van de vrouwelijke slachtoffers een klacht in (13,9 procent). (AVE)

Lees meer over:

Onze partners