Hollywood denkt nu al aan film over verdwenen vlucht MH370

28/03/14 om 09:33 - Bijgewerkt om 09:33

Terwijl het Australische leger naarstig blijft voort zoeken naar het wrak van het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines, werken Hollywoodproducers al aan een mogelijke filmadaptatie van de tragische crash.

Hollywood denkt nu al aan film over verdwenen vlucht MH370

© Reuters

Volgens J.C. Spink, de producer van de luchtvaartthriller 'Red Eye' uit 2005, in het vakblad Hollywood Reporter liggen er op dit moment al zeker 50 verschillende filmprojecten klaar die geïnspireerd of gebaseerd zijn op de mysterieus verdwenen Boeing 777.

Hoewel de plannen er misschien al zijn, lijkt het vrij onwaarschijnlijk dat er snel een film over de ramp in de bioscoopzalen te zien zal zijn. Zo duurde het bijvoorbeeld vijf jaar vooraleer er een grote prent over de terroristische aanslagen van 11 september 2001 uitkwam met 'World Trade Center' van Oliver Stone en 'United 93' van Paul Greengrass.

Het grootste probleem is dat er nog steeds te weinig geweten is over de oorzaak van de gewijzigde route van het vliegtuig en de uiteindelijke crash in zee.

Filmopnames stopgezet

Maar ook de gevoelens van de nabestaanden van de 239 passagiers op de vlucht zijn niet onbelangrijk. Zo zijn de opnames van de rampenfilm 'Deep Water' voor onbepaalde tijd stopgezet. Het verhaal zou te veel gelijkenissen vertonen met de verdwenen Boeing.

'Deep Water' vertelt het verhaal van een vliegtuig dat onderweg is van Sydney naar Peking. Onderweg stort het neer in de oceaan waardoor overlevenden oog in oog komen te staan met haaien en andere dieren. De film is een Australische-Chinese coproductie. Het merendeel van de passagiers aan boord van vlucht MH370 was ook Chinees.

"Uit respect voor de nabestaanden wachten we met filmen. We willen eerst weten wat er exact gebeurd is", meldt producent Gary Hamilton aan het persagentschap AP.

'Deep Water' is een vervolg op de film 'Bait' uit 2012. Daarin loopt een warenhuis onder water en moeten bezoekers de aanval van een haai zien te overleven.

Onze partners